Sunday, 1 July 2007

Peninsula 2007 sau 5 zile de nebunie curata

Peninsula 2007 sau 5 zile de nebunie curata... de ce nebunie curata? din mai multe motive... unul din ele este faptul ca se asteapta o masa imensa de oameni pentru un festival din romania... nu pot face o estimare, dar (cred ca) numarul de anul acesta va fi undeva intre 10.000 si 20.000 (10k si 20k). Ai si motive pentru care sa mergi... peste 100 de productii muzicale, plus activitati teatrale, festival de film/cinema, de literatura, activitati sportive, festival de umor, zona artei, Civiliada.

Intre 25-29 iulie pregatiti-va de nebunie! DA, e clar, nebunie, mai ales prin participarea The Exploited, Theatre of Tragedy, Gogol Bordello, Booze Borthers, Pendulum, Andy C., Ferry Corsten, Tom Novy, Phoenix, Ossian, Mediterran Kombo. Si astia sunt doar cativa din
legiunea de artisti.


Zona festivalului este Complexul de agrement "Muresul" (Weekend) si Zona adiacenta de pe malul raului Mures.

Productiile muzicale sunt impartite in 3 scene + arena DJ (arena Kiss)... Printre artistii/formatiile invitate sa concerteze se gasesc atat trupe rock/punk internationale, cat si Dj internationali, precum si trupe rock/artisti/Dj din Ungaria si Romania.

Astfel, pot spune ca peninsula e un festival open-minded, unde se imbina o combinatie placuta de formatii si artisti rock/punk/jazz/blues/folk/DnB/muzica electronica cu activitati culturale, sportive, cinefile, etc.

Lista cu artistii care vor concerta la editia din 2007 se gaseste aici. La fel, si programul pe scene se gaseste afisat pe site.

Pe langa programele muzicale exista o salba de alte activitati (voi prezenta activitatile non-muzicale de anul trecut, care cel mai probabil vor fi si anul acesta in proportie de 100% - si chiar mai multe de atat). Voi prezenta pe rand si cat mai succint pe fiecare din ele, dand exemplu sub-activitati si descrieri de anul trecut.
(Click pe nume pentru a merge la pagina cu poze de la respectiva zona sau alte pagini in legatura cu zona)

1. Arena de dans - situata in cortul Dj, este arena pe care au evoluat o serie de formatii de dans din tara si strainatate (?). Genuri abordate: capoeira, dans modern si latino, can-can, dansuri cu specific grecesc, etc.

2. Festival de umor - situat intr-o cladire din complexul weekend, festivalul de umor a adunat atat artisti dintre cei mai diversificati, cat si multi spectatori, mai ales prin faptul ca scenele umoristice au fost prezentate fie in romana, fie in maghiara, fie in engleza, uneori combinand 2 limbi, dar de cele mai multe ori combinandu-le pe toate 3. Umoristii au fost adusi atat din Romania, Ungaria, cat si Regatul Unit (UK). Au fost prezente combinatii umoristice, atat din trupe de umor, cat si one-man show-uri sau stand-up comedy.

3. Cinema/Festival de Film - amplasamentul se gasea anul trecut in clubul Exit din Complexul Weekend. Intr-un cadru obscur, numai bun pentru vizionat filme, au fost proiectate atat filme Hoolywood-iene celebre ca Sin City sau Codul lui Da Vinci, filme animate (Ice Age 2, Incredibilii), productii romanesti castigatoare de premii la diferite festivaluri europene (Legaturi Bolnavicioase, Moartea Domnului Lazarescu), dar si publicitate "cu gust" - doar pentru devoratori.

4. Civiliada - situata pe toata suprafata festivalului, Civiliada aduna sub aceeasi tinta o multitudine de Organizatii Non-guvernamentale, ONG-uri, Organizatii Ecologice care au ca scop educarea tuturor, tineri sau batrani. Dintre organizatiile participante anul trecut trebuie amintite: Outward Bound, ProDemocratia, Rotaract, Crucea Rosie Romana, fundatia de ecologie umana "Oasis" si SECS. Majoritatea acestor organizatii s-au angajat in activitati interactionale cu participantii, cum ar fi: activitati sportive, sporturi extreme, colectarea sticlelor si paharelor de plastic in vederea valorificarii lor in bere sau mancare, dar mai ales in educarea ecologica, sanatoasa, sociala si sexuala a celor interesati.

5. Cortul Europa Vesela si Cortul Guvernamental - prezente cu activitati diverse, din care amintesc: expozitie de caricatura politica, jocuri de societate, jocuri quizz cu premii, discutii pe diferite teme, consultanta, etc.

6. Activitati sportive outdoor - campionate si amicaluri de fotbal, baschet, tenis de masa, darts, inot si sarituri in apa, fotbal-tenis, fotbal de masa, scanderberg, lupte in namol, badminton, prezentare karate, poker, polo, canotaj, beachvolley, catarare, trasul franghiei, aquatlon. Castigatorii au primit premii substantiale.

7. Teatru si spectacole cu papusi - diferite piese de teatru, unele doar pentru adulti, cu trupe de teatru din Romania si Ungaria.

8. Zona Artei - live-art cu artisti invitati, libertate de exprimare, opere pe pereti de rigips, polistiren, concurs grafitti, body painting, portrete si caricaturi, cani de sticla si ceramica pictate de vizitatori, portretul tau in gips, expo urban (forme, litere, motive tunse in podoaba capilara), precum si proiectii 2D si 3D, holograme, muzica jazz live, jonglerii cu si fara foc.

9. Rotaract - activitatea principala a acestei organizatii a fost si va fi conservarea mediului, astfel ca in cadrul Peninsulei organizeaza colectare de ambalaje de plastic (sticle, pahare) si preschimbarea lor in bere, suc sau mancare. Totodata, organizeaza si campionat de sah cu premii.

10. Outward Bound - prezenta la Peninsula cu oferta de activitati Outdoor, care includ: Scara lui Iacob, Caiac-canoe, Flying Fox, etc. Siguranta garantata, precum si premii!

11. Picture Hunting - vanatoare de fotografii, unde fiecare poate participa. Temele abordate erau in 2006: portrete, sur-real, spectacolul corpului si contraste. In fiecare zi un juriu desemna Fotografia Zilei la fiecare categorie. Castigatorilor celor 4 categorii li se restituia contravaloarea abonamentului, iar cele mai bune fotografii erau proiectate in pauza dintre concerte.

12. Alte activitati - catarare pe perete artificial, QUAD - inchirieri ATV, tir cu arcul, paintball, Yoga, etc.

Alte mentiuni: in valoarea biletului intra (anul trecut) un loc de campat, precum si accesul in complexul weekend (strand).

Mai multe informatii: http://peninsula.ro

1 comment:

Onishka said...

sa inteleg ca-ti place.
Vii?